آیا مصرف قهوه فوری در دوران بارداری مجاز است؟ همه آنچه که باید بدانید

04
اردیبهشت
در مورد اینکه در دوره بارداری قهوه بخوریم یا نه بحث های زیادی وارد است خصوصا اینکه قهوه فوری به خاطر جدید بودنش نسبت به سایر قهوه های تازه دم ، این سوال را ایجاد کرده که واقعا خطر دارد که در دوره بارداری استفاده شود ؟! خوشبختانه باید همین اول بگوییم که در این دوره نیازی نیست که کافئین را کنار بگذارید ولی احتمالا باید میزان آن را کاهش دهید چون در صورت مصرف بیش از اندازه ممکن است روی وزن نوزاد شما اثر گذار باشد.
کافئین در نوشیدنی های دیگر هم وجود دارد مثل نوشابه های گازدار ، شکلات ، چایی و به ویژه در قهوه های فوری ولی بسته به اینکه چقدر آن نوشیدنی غلیظ باشد ،میزان کافئین متفاوت است . بیاید باهم نگاهی کلی به میزان کافئین در نوشیدنی های مختلف بپردازیم
انواع نوشیدنی ها |
میزان کافئین |
---|---|
یک فنجان قهوه فوری |
۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم |
یک فنجان قهوه دم کرده |
۱۰۰ تا ۳۵۰ میلی گرم |
نوشابه گازدار |
۴۰ میلی گرم |
نوشابه انرژی زا |
۸۰ میلی گرم |
یک تکه ۵۰ گرمی شکلات تلخ |
۵۰ میلی گرم |
در ادامه مطلب حقایق بیشتری را بررسی میکنیم که مصرف کافئین در دوران بارداری بی خطر است ؟واگر خطرناک است چه مقدار از آن ایمن است.
در این دوران نیازی نیست که عادت مصرف کافئین خود را کلا کنار بگذارید با این وجود که میدانیم در گذشته به زنان باردار گفته می شد که هرگونه مصرف کافئین را کنار بگذارید ولی امروزه کارشناسان معتقدند که مقادیر کم تا متوسط مشکلی ایجاد نمی کند به شرطی که با رعایت چند مورد احتیاط مصرف شود .
بر اساس مقالات ACOG یعنی کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا و دیدگاه سایر کارشناسان بر این باورند که مصرف روزان 200 میلی گرم کافئین هیچگونه مشکلی را برای زنان باردار ایجاد نمی کند (معادل یک فنجان ۱۲ اونسی قهوه ).
بیشتر از این مقدار مصرف نکنید زیرا ریسک سقط جنین را افزایش می دهد و همچنین در کاهش وزن نوزاد تاثیر گذار است و ممکن است خطرساز شود ، پس توصیه می شود که از این مقدار دوز کافئین بالاتر نروید.
هنوز به طور قطع این موضوع مشخص نیست ولی این را بدانید که کارشناسان بر این باورند که کافئین به دلیل اینکه می تواند از جفت عبور کند، مصرف بسیار زیاد و بی رویه کافئین، خطر سقط جنین و کاهش وزن نوزاد را به همراه دارد . ولی بیشتر از این ،اطلاعاتی مبنی بر عوارض خاصی برای نوزاد هنوز جمع آوری نشده است و همان قول معروف مبنی بر استفاده روزانه ۲۰۰ میلی گرم کافئین پا بر جا است
شاید متوجه شوید که کافئین هیچ تاثیری بر بدن شما نگذارد ، از طرفی هم شادی متوجه شوید که روی بدن شما اثر گذاشته است . در بعضی از موارد خانم های باردار متوجه می شوند که طعم قهوه برای آنها عوض شده است ، همچنین احساس اضطراب و یا سوزنش معده در آنها بیشتر میشود.
یکی از نکات احتیاطی که باید به آن دقت داشته باشید این است که مصرف کافئین و قهوه فوری در دوره بارداری ممکن است روی جذب آهن بدن اثر گذار باشد به طوری که مصرف بیش از حد آن جذب آهن را در بدن کاهش می دهد پس توصیه می شود که اگر دچار فقر آهن و کم خونی هستید سعی کنید از مصرف بیش از حد آن در این دوره خودداری کنید .
قهوه فوری و به ویژه کافئین موجود در آن را اگر در مدت طولانی استفاده کرده اید، شاید سخت باشد که بخواهید به کلی آن را در دوره بارداری کنار بگذارید ، پس ولی میتوانید مصرف آن را به یک یا دو فنجان در روز برسانید ،در اینجا چند راهکار برای کاهش مصرف آن را آورده ایم
قطعا این تغییرات و انجام کارها موقت است و بعد از طی کردن دوران بارداری مجدد میتوانید با خیال راحت به مصرف قهوه فوری و کافئین مورد نظر خودتان برسید .
در دوران بارداری، مصرف کافئین بهویژه قهوه فوری باید با احتیاط انجام شود. اگرچه نیاز نیست که بهطور کامل کافئین را از رژیم خود حذف کنید، اما محدود کردن مصرف آن به ۲۰۰ میلیگرم در روز برای حفظ سلامت شما و نوزاد توصیه میشود. مصرف بیش از حد کافئین میتواند خطراتی مانند سقط جنین و کاهش وزن نوزاد را به همراه داشته باشد. همچنین، توجه به تأثیر کافئین بر جذب آهن و احتمال ایجاد مشکلات گوارشی نیز ضروری است. با کاهش تدریجی مصرف و جایگزین کردن نوشیدنیهای بدون کافئین، میتوانید از دوران بارداری خود با آرامش بیشتری عبور کنید. پس از پایان دوران بارداری، دوباره میتوانید با خیال راحت به مصرف کافئین و قهوه مورد علاقهتان بازگردید.
اسپرسینو ، با سابقه درخشان 10 ساله در زمینه فروش انواع قهوه و محصولات دیگر ،همواره در جهت رضایت مشتریان قدم برداشته است
کلیه حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به اسپرسینو است.